Interview: Ad Philipsen en Saskia van Gelder.

‘We gaan daar heerlijk aan het water wonen’

“Een band met Sint-Annaland hebben we niet echt. Wat ons aanspreekt, is de rustige omgeving en de ligging aan het water. Het nieuwbouwproject Clingendael sluit precies aan bij onze wensen. We moeten nog even geduld hebben, maar we kijken er erg naar uit om wat rustiger aan te gaan doen.”

Ad Philipsen en Saskia van Gelder wonen nu nog in Leidschendam, middenin de Randstad. Ze denken al geruime tijd na over de mogelijkheid om te verhuizen naar een rustige plek. Ook het water trekt al heel lang. “We hebben zelfs overwogen om daarvoor naar het buitenland te verhuizen, maar dan zouden we familie en vrienden teveel missen”, vertelt Ad.

Coronavirus
Het coronavirus zorgde voor een bijzondere wending in hun denkrichting, waardoor Ad en Saskia hun plannen opnieuw tegen het licht gingen houden. “Ik kwam gedwongen thuis te werken en dat ging eigenlijk prima. Ik heb een bedrijf in Best, maar ik merkte dat ik daar echt niet dagelijks naartoe moet. En, als ik dan maar één of twee keer per week ga, maakt het ook niet meer zoveel uit waar we wonen”, concludeerde Ad. Gelijktijdig maakte Saskia een soortgelijke afweging. Zij heeft een eigen yoga- en pilatesstudio aan huis en liep al langer met het plan om de groepslessen af te bouwen. Dit kwam door het coronavirus in een stroomversnelling. “Ik realiseerde me dat dit het moment was om het roer om te gooien en me te gaan richten op privélessen. Die kan ik overal geven, zelfs buiten”, lacht Saskia.

Wonen aan het water in Sint-Annaland

Op internet lazen Ad en Saskia over de mogelijkheid van wonen aan het water in het project Clingendael in Sint-Annaland. “We kenden Sint-Annaland niet, maar we zijn allebei opgegroeid in een dorp, dus dat dorpse spreekt ons toch wel aan. Een band met Zeeland hebben we ook niet echt, behalve dan dat mijn broer er woont”, aldus Saskia. “Maar het was vooral echt het project zelf dat ons aansprak. De mooie, rustige omgeving, het strandje en de woningen aan de waterkant. Dat maakte het voor ons bijzonder aantrekkelijk.”

Soepel naar de intentieovereenkomst

Uiteindelijk lieten Ad en Saskia hun oog vallen op een dijkwoning. “De architectuur van deze woningen spreekt ons aan. Ook fijn is dat er een parkeergarage is, zodat de auto altijd binnen staat. We hebben een hoekwoning gekozen en zullen daar heerlijk vrij kunnen wonen. Vanaf de eerste oriëntatie tot en met de intentieovereenkomst is alles zeer soepel verlopen met Neeskens Makelaars. We hebben veel online afspraken gehad en alles werd heel duidelijk en zorgvuldig uitgelegd.”

Afwachten
Nu de intentieovereenkomst getekend is, is het voor Ad en Saskia wachten tot zij definitief te horen krijgen dat het project doorgaat. Dat is een spannende en onzekere tijd, waarin ze nog niet zoveel kunnen doen als voorbereiding op hun verhuizing. “We hopen op groen licht en kijken er erg naar uit om daar te wonen, met minder werkdruk en meer vrije tijd.”